MAMAME

15 augustus 2015.

“Je wordt mama” zei mijn gyneacoloog. Allerlei gevoelens flitsen in enkele luttele seconden door me heen. Ik ga van vreugde over nieuwsgierigheid naar angst. Ik verloor zelf mijn mama 17 jaar geleden, dus dat die woorden dubbel zijn hoeft geen uitleg. De eerste maanden van mijn zwangerschap verlopen vrij goed, maar geleidelijk aan zie ik mijn lichaam veranderen en op het eind herken ik mezelf niet meer. Ik was verdubbeld in omvang, twee Alicia’s voor de prijs van één.

15 april 2016.

Annaï Vandenbussche wordt geboren. Een magisch moment, ze is echt compleet volmaakt, die kleine meid van ons. Ikzelf ben op dat moment een stuk minder mooi. 24 kilogram meer van mezelf maakt me er niet bepaald gelukkiger op. Daarbovenop ben ik doodmoe, prikkelbaar en nog altijd even zwanger als daarvoor. Gedaan met altijd in de weer zijn, trends spotten en de wereld veroveren. Hello chapter: #momlife.

 15 juli 2016.

Enkele weken en maanden gaan voorbij. Overweldigende maanden. Annaï slaapt nog lang niet door en ook mijn mama mis ik verschrikkelijk. Toch, hoe compleet ondersteboven ik soms ben, 1 lach van mijn kleine meid kan me soms zoveel energie geven. Dus besluit ik mezelf terug te zoeken. Gedaan met #momlife we gaan voor #momboss.

 15 maart 2017.

Ik heb mezelf gezocht en gevonden. Ik heb zelfs een betere, meer zelfzekere versie van Alicia boven gehaald: Alicia 2.0 als het ware. Ik voel me sterk, geloof terug in mezelf en heb eindelijk de moed gevonden om mijn droom na te jagen. Dat dit een harde rit was in ’s levens gekste rollercoaster dat staat vast, maar het bracht me vandaag op een plek waar ik altijd heb willen zijn.

 

Alicia Van Belleghem studeerde communicatie en daarna volgde ze door de jaren heen tal van opleidingen; kleur- & stijlconsulente, visagiste maar ook afslankingsconsulente. In haar eigen winkel, op haar toenmalige blog en huidige instagram account was Alicia constant bezig met de laatste trends op vlak van make-up en kledij. Toch stonden al die verschillende passies altijd al los van elkaar, haar dochter Annaï werd de sleutel tot een nieuw verhaal: MAMAME.

Met MAMAME wil Alicia andere mama’s begeleiden in de zoektocht naar liefde voor zichzelf. Alicia wil andere mama’s helpen om af te slanken, de juiste kledingstijl te vinden of ze leren hoe ze zich in no-time kunnen opmaken,… zich met andere woorden goed doen voelen in hun vel. Dit na een cruciale en soms uitputtende fase in hun leven, want ze gelooft er rotsvast in dat een gelukkige mama altijd de beste mama is.

 

” Your kids don’t want a perfect mom, they want a happy one